Echnaton start Highschool Voetbal voor meiden

04 november 2009 08:00

STEDENWIJK - Scholengemeenschap Echnaton start met ingang van het schooljaar 2010-2011 met een Voetbal Highschool voor meiden.


"Het damesvoetbal was de laatste jaren al enorm in opkomst", zegt René Maertens van Echnaton. "Maar sinds de goede prestaties van het Nederlands dameselftal op het EK, is de belangstelling enorm."
Echnaton heeft al enige jaren een Highschool Voetbal voor jongens. "Daar doen ook al meiden aan mee", zegt Maertens. "En die maken daar flinke progressie. We denken dat de tijd rijp is voor een Voetbal Highschool voor meisjes."
In de herfstvakantie werd door de KNVB op de velden van voetbalclub Waterwijk een goed bezocht 4 tegen 4-toernooi voor meiden gehouden. "De deelnemers hebben we gewezen op de start van onze highschool", zegt Maertens. "We hebben ze afgelopen vrijdag vrijkaarten gegeven voor de wedstrijd FC Omniworld - Telstar. Dat is een gezamenlijk cadeau van Echnaton en FC Omniworld. Want op de velden van deze club worden de trainingen gegeven. Dit is weer een mooi voorbeeld hoe onderwijs en sport elkaar versterken"
De Echnaton Highschool is bestemd voor meiden die volgend schooljaar de overstap maken naar het voortgezet onderwijs en gek zijn voetbal. Op de Highschool krijgen ze zes uur per week sport aangeboden, waarvan vier uur voetbaltraining door een gediplomeerd KNVB-trainer. Maertens: "Ideaal voor talentvolle meiden. Ze gaan via deze opleiding met plezier naar school. Dat heeft dan weer een positief effect op de andere vakken. De Highschool sluit uitstekend aan op vervolgopleidingen. Bij de verschillende sportopleidingen, zoals Sport, Dienstverlening en Veiligheid, hebben de scholieren zeker een streepje voor. "
Op dinsdag 17 november houdt Echnaton een open avond. Daar wordt ook nadere informatie gegeven over deze opleiding. De open avond start om 19.30 uur.