Echnatonleerlingen bezoeken krant

29 februari 2012 06:00

GOOISEKANT – Voor het project ‘crossmedia’, hebben twaalf derdejaarsleerlingen vmbo van scholengemeenschap Echnaton donderdag 23 februari een bezoekje gebracht aan het pand van Almere DEZE WEEK, waarin ook de online radiozender Splash FM gevestigd is. De leerlingen kregen uitleg over het werk bij een krant en radiostation.


Het bezoek aan Almere DEZE WEEK en Splash FM maakt deel uit van het project waarbij de leerlingen wekelijks bezig zijn met licht, geluid, filmen, fotografie, een magazine ontwikkelen en het maken van een radioprogramma. Elke donderdag zenden ze live uit vanuit de studio op Echnaton.
Bij Almere DEZE WEEK kregen de leerlingen inzage in het werk van de redactie, commercie en advertentieopmaak. Bij Splash FM kregen de leerlingen uitleg over hoe de muziek op internet terechtkomt. De leerlingen hadden vragen als ‘hoe ben je hier aan begonnen?’ en ‘hoeveel artikelen staan er per week in Almere DEZE WEEK?’
De 16-jarige Christopher Deokie vindt het vooral bij Splash FM leuk om te kijken. “Ik ben ook wel een persoon dat veel praat. Ik heb ook bij Echnaton FM gewerkt. Het lijkt me wel leuk om dit later te gaan doen, een beetje babbeltjes maken.”
De crossmediagroep van Echnaton is voor het eerste jaar ingevoerd. “Intersectoraal vmbo heet dat”, zegt docent en begeleider Ritchie Brouwer. “Het biedt de leerlingen de mogelijkheid om zich langer (en uitgebreider) te oriënteren op verschillende soorten werk en werkomgevingen. Ze zijn zo praktisch bezig door ‘buitendagen’ bij bedrijven, excursies en stages. Zo doen ze dat onder andere bij het leerbedrijf Echnaton FM, de Hema, het Stedenpunt en het Apollo Hotel. Hierdoor hoeven leerlingen niet meer één keer te kiezen voor een vervolgopleiding maar leren ze eerst van alles wat.”