Echnatonners geven voetballes

11 oktober 2009 09:07

STEDENWIJK - Vijf kinderen van groep 5 en 6 van de Waterlandschool luisteren geïnteresseerd op het Cruyff Court naar Darryll, een derdeklasser van Echnaton. Hij geeft vandaag de voetballes die hij de afgelopen vijf weken heeft voorbereid.


"We doen kleine oefeningen", zegt Darryll. "De kinderen leren vandaag passen, verdedigen, afpakken en scoren: de belangrijkste vaardigheden van het voetbal." Darryll doet bij Echnaton de opleiding Sport, Dienstverlening en Veiligheid (SDV) en is er geknipt voor. "Lekker bezig zijn en sporten. Later ga ik de sport zeker combineren met kinderen, want dat klikt goed", aldus Darryll. "Maar ik moet erbij zeggen dat deze kinderen wel érg goed luisteren."
Na de afronding met een paar 'high-fives' wordt het spannend voor Darryll. Hij denkt dat hij wel een voldoende krijgt van zijn docenten, maar hoopt eigenlijk op meer. "Wat mij opviel, was dat hij de leerlingen de opdracht zelf liet voordoen", zegt gymdocent Bouke Voorthuis. "Hij betrok de kinderen er erg goed bij en maakte echt contact met ze." Een definitief cijfer geeft hij nog niet. "Het wordt in ieder geval een ruime voldoende", aldus Voorthuis.
Darryll en zijn klasgenoten zijn pas derdejaars en zijn dus maar net begonnen met de opleiding SDV. Stefan Jeurink, ook gymdocent op Echnaton, geniet van wat hij ziet. "Het is zeer knap dat ze na slechts vijf weken al enthousiast les staan te geven." Binnen de opleiding SDV van Echnaton worden elke periode andere modules aangeboden. Met SDV worden de leerlingen voorbereid op een baan als trainer, beveiliger of politie-agent.