Een bad warm water en enorme kannen bierBuitenboys-veteranen op bezoek in Londen

03 juni 2009 07:00

BUITEN - Het Veteranen 2-team van SC Buitenboys heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar een 'officiële' interland gespeeld tegen Keyworth FC uit Londen.


De wedstrijd werd op zaterdag 23 mei in London gespeeld op een veld dat onder andere wordt gebruikt voor de trainingsstages van de 'onder 21'-teams van de Britse FA (Football Association). Zoals verwacht lag de grasmat er perfect bij. Omdat de wedstrijd in overleg met de FA tot stand was gekomen, stelde de KNVB spontaan een officiële KNVB-wedstrijdvaan ter beschikking om aan de vertegenwoordigers van de FA te overhandigen. Ook kreeg het team kleinere KNVB-vaantjes mee voor de tegenpartij, die ze samen met een mooie glazen herinnering voor de wedstrijd aan hen hebben overhandigd.
In een prachtige gelijkopgaande stevige, maar sportieve wedstrijd werd, na een 0-1 voorsprong, met 4-2 verloren van het team van Keyworth FC, ooit kampioen van de FA Amateur League. De twee Almeerse doelpunten kwamen van de voet van Alfred Aue.
Groot was de verbazing toen na de wedstrijd de spelers bij elkaar in een enorm bad met warm water konden badderen. Enorme kannen bier die hierna werden vol getapt en weer leeggeschonken.
De schrik kwam toen bleek dat de clubleiding van profclub Fulham het team van Buitenboys een voorwedstrijd wilde laten spelen tijdens de voor Fulham nog belangrijke wedstrijd tegen Everton. Het bleek echter te kort dag om de wedstrijd nog te kunnen organiseren. Het team heeft vervolgens de Premier Leaguewedstrijd in een geweldige sfeer in een gemengd vak bijgewoond (0-2) en genoten van ondermeer het spel van ex-Ajacied Steven Pienaar.
Deze geweldige ervaring zorgde ook nog voor goede contacten, zodat ook binnenkort ook met jeugdteams dit soort wedstrijden gespeeld kunnen gaan worden.