Een muzikaal rondjeJordaanfestival

17 september 2008 07:00

Ieder jaar keert het weer terug in hartje Amsterdam: Het Jordaanfestival! Een evenement dat al sinds jaar en dag bestaat en nog ieder jaar een daverend succes is. Ik vind het altijd een eer om hier te mogen staan. Op zondag 21 september is het weer zover en ik kijk er naar uit om weer voor ruim tienduizend mensen te mogen optreden. Die mensen komen allemaal voor één ding: Nederlandstalige en Amsterdamse muziek! Een groot familiefeestje.
Natuurlijk zing ik vaker op grote evenementen, maar het Jordaanfestival blijft iets magisch houden. Als jongen van een jaar of 14 ging ik er al heen en droomde ik er van ook ooit op het podium te staan. Nu, zo'n twintig jaar later, sta ik er al voor de vijfde keer.
Ook in Almere hebben ze twee jaar lang het Jordaanfestival georganiseerd, en met groot succes. Helaas is het door wat organisatieproblemen niet meer in Almere teruggekeerd. Maar sinds vorig jaar hebben we het pikketanissiesfestival, wellicht dat dat festival in Almere kan blijven…
Eén ding blijft zeker: liedjes over Amsterdam en de Westertoren zullen we over honderd jaar nog steeds horen, waar dan ook.
Tot volgende week
Liefs,
Danny Nicolay