Een muzikaal rondjeKom van dat dak af

01 oktober 2008 07:00

Ik heb al eens geschreven over mijn twee linkerhanden wanneer het om klusjes doen gaat. Ik heb er niets mee, ik kan er niets mee en als ik eens iets doe, dan valt het twee dagen later na beneden, of stort het in elkaar. Maar goed, de aanhouder wint en het was vorige week tijd het tuinhuisje opnieuw in de verf te zetten.
Nou dacht ik: da's een makkie, met een kwast een beetje heen en weer strijken totdat het weer lekker dekt. Rondom het huisje ging het prima, echter moesten er op het dak ook een paar houten delen worden geschilderd.
Oh zei ik, dat doe ik wel even. Na veel acrobatiek, waar ze bij het Chinees Staatscircus jaloers op zouden zijn, was het gelukt: ik zat op het dak! Zo, even latjes geschilderd en nu weer naar beneden… Dacht ik. Nu bleek, dat ik nog houteriger ben dan ik al dacht en die weken sportschool mij nog niet echt leniger gemaakt hebben. Petra kon je opvegen van het lachen! Mijn zoontje Winston kwam aanfietsen en begon ook lekker mee te lachen met zijn moeder. Samen zongen ze 'kom van dat dak af'. Ik ben maar mee gaan zingen want dat is geloof ik zo'n beetje het enige wat ik redelijk kan… Ik ben er uiteindelijk maar vanaf gesprongen met gevaar voor eigen leven, maar alles is nog heel en het huisje staat er weer prachtig bij.
Tot volgende week
Liefs,
Danny Nicolay