Een ontdekkingsreis in de geschiedenis van AlmereSpitten in de polder

08 oktober 2008 07:00

ALMERE - Volwassenen met interesse voor de oude geschiedenis van Flevoland en Almere kunnen op dinsdag 14 oktober de archeologiecursus 'Spitten in de polder' volgen.


Wie dacht nog dat de geschiedenis van Almere slechts dertig jaar oud is? Archeologen weten wel beter. Bij de bouw van de stad ontdekten zij tientallen 'schatten' in de bodem. In Almere Poort, maar ook elders in de polder, gebeurt dat nog steeds. Scheepswrakken dateren uit de tijd van de Zuiderzee. Vuurplaatsen, graven, soms zelfs voetstappen zijn een groet uit de Steentijd.
Tijdens zes avonden en twee excursies maakt de cursist kennis met archeologie in het algemeen, en met die van Flevoland en Almere in het bijzonder. Op elke avond verzorgt een archeoloog een les van twee uur. De cursist luistert naar een interessante spreker, en gaat daarna zelf aan de slag.
De lessen zijn in Bibliotheek Almere Stad, Schrijverstraat 1, op dinsdagavonden: 14 en 28 oktober, 11 en 25 november, 6 en 27 januari en beginnen om 19.30 uur. De excursies duren minimaal 3,5 uur en zijn op zaterdag 8 november en 17 januari.
Meer informatie: www.wsf-flevoland.nl/archeologiecursus of www.almere.nl. (Foto: aangeleverd)