Een scheepswrak vol raadsels

18 januari 2012 06:00

ALMERE - Bij afdeling Scheepsarcheologie van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) ligt een groot scheepswrak uit de 17e eeuw. Elke maand wordt in het kader van de tentoonstelling 'Schipbreuk’ een spannende workshop gegeven over de laatste reis van dit schip.


In het scheepswrak, dat in Lelystad is opgegraven, werden wonderlijke voorwerpen aangetroffen. Scheepsarcheologen hebben de raadsels rondom de vondsten opgelost en Patricia Honig en Sophie van Steenderen hebben er een spannende workshop van gemaakt: ‘Een scheepswrak vol raadsels’. Kinderen en hun ouders worden meegenomen op de laatste reis van dit schip. De workshop zit vol beeld- en geluidsfragmenten. Samen worden de raadsels rond de vondsten opgelost. Het grootste raadsel is natuurlijk hoe het komt dat het schip is vergaan… Als vervolgens het echte scheepswrak wordt bekeken en de vele voorwerpen die bij het schip zijn gevonden, komt de onfortuinlijke geschiedenis van dit schip en haar passagiers voor de kinderen echt tot leven.
Ouders zijn van harte welkom om samen met hun kind aan de gratis workshop mee te doen. Patricia en Sophie zijn beiden kunsthistorica die hun sporen in de wereld van kunst en cultuur hebben verdiend. Patricia ontwikkelden vele onderwijsprojecten en workshops. Sophie is gerenommeerd museumdocent in de Hermitage Amsterdam.
‘Een scheepswrak vol raadsels’ is boeiend voor kinderen van 7-12 jaar en hun ouders. De eerstvolgende workshop wordt gegeven bij RCE-Scheepsarcheologie aan de Oostvaardersdijk 01-04 op woensdag 18 januari van 14.00 tot 15.00 uur. De hekken rondom het terrein staan open. Deelname is gratis. Wie zeker wil zijn van een plekje, kan tevoren reserveren op www.schipbreukbatavia.nl.