Een theatrale busreis door de stad

08 oktober 2008 07:00

ALMERE - De steden van zuidelijk Flevoland zijn bussteden bij uitstek. Een ingenieus systeem van vrije busbanen zorgt dat per dag duizenden mensen snel vervoerd worden in de uitgestrekte stad. Geïnspireerd door de klassieke 'roadmovie' maakte Theatergroep Suburbia in samenwerking met Connexxion 'Busbanen en Ara's tranen', een voorstelling die met een bus door de stad reist. Vorige week donderdag was de première.


Een meisje, gekleed in een oude bontjas, een criminele jongen in een gestolen sportauto en een oude zwerver met een mondharmonica. Ze treffen elkaar op verschillende plekken in de stad. Het meisje is op zoek naar haar moeder, de oude zwerver volgt haar overal en raaskalt over hoeren en Alaska. De criminele jongen wil het meisje maar steelt er ondertussen op los. Drie ontwortelde, opgejaagde, mensen trekken door de stad, op zoek naar een 'thuis'.
In dit rauwe, poëtische stuk van Judith de Rijke reist het publiek in een stadsbus van Connexxion met de personages mee. De stad wordt het decor van een verhaal over een mislukte liefde, een zoekend kind en een man op zoek naar vergeving. Theatergroep Suburbia biedt met deze 'reisvoorstelling' een andere blik op de stad en de dagelijkse leefomgeving.
Nog te zien op 9, 10, 11, 16, 17 en 18 oktober. Kaarten voor de voorstellingen kunnen besteld worden via het bespreekbureau van Schouwburg Almere, www.schouwburgalmere.nl of 036-8455555. De voorstelling begint om 20.00 uur, het vertrekpunt is de entreehal van de Schouwburg. Het is veelal buiten, houd dus rekening met guur herfstweer! www.theatergroepsuburbia.nl. (Foto: aangeleverd)