Een vrolijk paasstukje uit eigen tuin

17 mei 2011 19:24

Het is weer voorjaar!
De natuur ontwaakt. Bomen, struiken en planten lopen uit. De vogels fluiten en bollen en andere vroege bloeiers geven de wereld weer een vrolijk aanzien. Dat werkt zo aanstekelijk, dat je wel mee móet doen. Voor veel planten is het nog uitkijken geblazen. Al lijkt het overdag nog zo mooi, 's nachts kan het toch vriezen. Maak daarom eens een vrolijk voorjaarsstuk met takken uit eigen tuin. Met wat kleine toevoegingen, zoals lint, vogeltjes en eitjes, ontstaat er een stukje voor in de vensterbank, dat niet misstaat op de Paastafel.


Knutselen
Neem als basis een stenen pot en een blok groene oasis. Leg een stukje plastic folie in de pot en vul hem vervolgens met door water verzadigd steekschuim. Bouw dan stukje bij beetje de pot op naar eigen smaak. Kijk wat er zoal in de tuin te vinden is. Begin met een groene basis van bijvoorbeeld buxustakken en steek deze in de oasis.
Wie zelf geen buxus heeft waar een paar takken vanaf kunnen, kan ook buxustakken kopen. Voor Pasen zijn ze volop te koop als palmpasentakken. Uitwijken naar andere groene takjes, bijvoorbeeld van coniferen kan natuurlijk ook.

Kransen
Maak vervolgens een paar kransen. De onderste krans moet op de laag van groene takken passen. Naar boven toe worden de kransen kleiner. Maak bijvoorbeeld een luchtige krans door soepele takken in elkaar te vlechten van berk, treurwilg, kronkelwilg of kronkelhazelaar.
Wie geen takken uit eigen tuin heeft, kan ze kopen bij de bloemist of uitwijken naar kant en klare kransen van bijvoorbeeld salim of riet. Maak vervolgens een torentje van de verschillende kransen en kransjes. Bevestig ze aan elkaar en op de basis met speciaal ijzerdraad. Een stukje lichtgeel of lentegroen lint of raffia, geven wat extra kleur. Maak van de bovenste krans een nestje van wat stro, hooi, of geplukt touw, zet er een vogeltje met wat eitjes in. Klaar is het paasstukje!!