Eenvoud geserveerd met een glimlach Grand Café De Havenkom past bij Almere Haven

18 maart 2009 08:00

HAVEN CENTRUM - Grand Café De Havenkom opent dinsdag 24 maart haar deuren voor publiek. Het nieuwste grand Café in de havenkom wordt dé plek om niet alleen een lekker kopje koffie te drinken maar ook te genieten van een heerlijke maaltijd. Betaalbaar, in stijl, en op één van de meest geliefde plekken van Almere.


Eigenaar Raymond Blankenzee is al negen jaar eigenaar van het welbekende Happie Snack in Almere Haven en bijzonder gelukkig met deze nieuwe locatie. "Er bestaat op dit moment geen mooiere plek in Almere Haven om een Grand Café neer te zette", aldus Raymond. "Vandaar dat ik alle moeite steek in zowel uitstraling als de kaart. Het is een plek worden waar jong en oud zich thuis voelt, met een kaart voor lekkerbekken. 'Aangename eenvoud geserveerd met een glimlach' noem ik dat."

Couleur local

De Havenkom - een treffender naam voor een café aan de Havenkom is er niet te vinden - richt zich op zowel de toevallige passant als de 'couleur local'. Mede door de slimme inrichting waarbij er als het ware meerdere ruimtes worden gecreëerd. De ruimte naast reguliere grand Café-functie kan ook dienst doen als ruimte voor speciale gelegenheden. Zoals livemuziek op speciale muziekavonden in het weekend. Raymond: "Ik denk dat het een mooie aanvulling zal worden op het reeds bestaand aanbod in de Havenkom."
Bijzondere inrichting

Voor de inrichting heeft Raymond gekozen voor iets wat met Almere te maken heeft. "De gasten moeten het gevoel krijgen alsof we hier al vanaf het begin zitten. Veel hout, maar ook modern, iets wat past bij Haven. Voor het plafond heb ik niet voor saai wit gekozen, maar beeldend kunstenaar Stefan Damman heeft het prachtig beschilderd. Een schildering over hoe de Flevopolders zijn drooggelegd." Damman is ruim twee weken met het tableau bezig geweest. Het resultaat is nu in De Havenkom te bewonderen.
Grandcafé De Havenkom
Sluiskade 22 - 26
1357 NX Almere Haven
036-5216311
info@dehavenkom.nl
www.dehavenkom.nl