Eerste Almeerdaagse eind juni 2009

05 november 2008 08:00

ALMERE - De eerste editie van de Almeerdaagse, een meerdaagse wandeltocht in Almere, wordt volgend jaar gehouden van maandag 29 juni tot en met zaterdag 4 juli. Iedere deelnemer mag zelf elke dag de afstand bepalen. Zelfs een dagje overslaan behoort tot de mogelijkheden.


In samenwerking met Staatsbosbeheer, CASLa en Flevo-landschap worden interessante en boeiende routes uitgestippeld. De wandelaars lopen elke dag in een andere wijk en natuurlijk kunnen daar ook activiteiten worden georganiseerd. Buurtcentra en andere centrale locaties kunnen een belangrijke rol spelen om de wandelaars te stimuleren bij hun prestatie.
De grote lijnen van de wandeltocht zijn inmiddels in kaart gebracht, maar veel details moeten worden uitgewerkt en daarvoor hopen de organisatoren op de medewerking van vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen meewerken aan een sportief evenement, dat Almere op een positieve manier in de belangstelling zet van de Nederlandse bevolking. Om die bevolking in de gelegenheid te stellen gedurende een aantal dagen mee te wandelen zal ook voor overnachting gezorgd moeten worden. Er zijn afspraken gemaakt voor speciale arrangementen in samenwerking met onder meer de Almeerse campings.
Wie een logeerkamer over heeft en bereid is om één of meer wandelaars een weekje onderdak te bieden?, kan contact opnemen met de organisatie van de Almeerdaagse via hans@almeerdaagse.nl of stuur een briefje naar Pembastraat 26 in Almere Buiten.
In kader

LaMère

Elke dag worden de deelnemers van de Almeerdaagse met muziek onthaald op de Esplanade. Daar zal van vrijdag 3 juli tot en met zondag 5 juli ook het LaMère muziekfestival plaatsvinden. Het podium van dit muziekfestival zal vanaf maandag beschikbaar zijn voor amateur-gezelschappen uit Almere. Zangers, zangeressen, koren, orkesten en andere muzikanten kunnen één of meer keren op het podium op te treden. Ook op andere plaatsen in de stad zal muziek gemaakt worden