Eerste baby in Almere Poort geboren

25 februari 2009 08:00

POORT - Ze is niet de eerste bewoner van de nieuwe wijk in Almere Poort, maar wel de eerste baby die in deze wijk ter wereld is gekomen. Op dinsdag 3 februari is baby Lina geboren. Lina weegt 3920 gram en woont aan de Hongarijehof.


De trotse ouders Hassan en Fadoua El Azzoui wonen sinds juli 2008 in Almere Poort en worden deze week bijgestaan door kraamverzorgende Tanira Brinkman van De Kraamvogel.
Tanira zal deze week de jongste spruit van Almere Poort in de watten leggen. Voor deze speciale gelegenheid worden Lina en haar vader en moeder nog extra in het zonnetje gezet door De Kraamvogel met een presentje.
Almere Poort wordt het vierde stadsdeel van Almere. Het stadsdeel vormt letterlijk de Poort van Almere en Flevoland. Het is gelegen direct na de Hollandse Brug die Flevoland verbindt met de randstad. Almere Poort wordt de thuishaven voor 25.000 inwoners en de werkplek voor zo'n 25.000 werknemers.
De Kraamvogel hoopt de komende jaren in deze groeiende wijk in Almere nog vele pasgeboren baby's en hun ouders te kunnen ondersteunen in deze bijzondere levensfase.