Eerste beursvloer Werken voor WerkLaagdrempelige ontmoeting werkzoekenden en werkgevers

02 november 2011 06:00

STAD CENTRUM - De eerste Beursvloer Werken voor Werk wordt dinsdag 8 november gehouden in gebouw De Voetnoot aan het Stadhuisplein 2. Wethouder Ineke Smidt opent officieel de beursvloer om 17.00 uur. De Stichting Werken voor Werk is ontstaan uit een LinkedIn groep van Almeerse professionals (leeftijd 45-plus, niveau MBO-plus) die het heft in eigen hand nemen bij het zoeken naar werk.

Eén van de initiatieven is het organiseren van een beursvloer waar werkgevers en werkzoekenden elkaar op een prettige en laagdrempelige manier kunnen ontmoeten. Werkzoekende oudere professionals, verenigd in de Stichting Werken voor Werk ontplooien veel initiatieven om hun kwaliteiten te verbeteren en duidelijk voor het voetlicht te brengen bij werkgevers. Op de beursvloer van 8 november willen ze hun meerwaarde duidelijk maken. Werkgevers kunnen professionals inhuren om werk wat blijft liggen of waarvoor specialistische kennis nodig is op projectbasis uit te voeren. De beloning wordt gedaan via een payrollcontract. Dit is veel vrijblijvender dan een arbeidscontract, en biedt beide partijen de kans om te kijken of ze daarna eventueel met elkaar verder willen.
Werkgevers en werkzoekenden kunnen zich op de website inschrijven voor de beursvloer. Werkzoekenden vullen een profiel in, dat gekoppeld is aan hun LinkedIn profiel. Twee dagen voor aanvang van de Beursvloer worden de profielen vrijgegeven aan de werkgevers die zich hebben ingeschreven. Zo kunnen zij zich vooraf oriënteren op de beschikbare kandidaten en op de beursvloer tot gerichte afspraken komen.

Voor meer informatie en inschrijving: www.werkenvoorwerk.nl.