Eerste bomen op Esplanade

01 april 2020 00:00

Door Robert Mienstra

STAD – De werkzaamheden op de Esplanade vorderen gestaag. Inmiddels zijn de eerste bomen geplant. De bedoeling is dat het plein een groene en aantrekkelijke plek voor Almeerders en centrumbezoekers wordt.

Op dit moment zijn er drie soorten bomen geplant: linde, esdoorn en Parrotia Persica (Perzisch IJzerhout). De uitvoerder Antea Realisatie laat weten dat de voortgang van de aanleg van de Esplanade op schema ligt. Het terras voor Café de Beren wordt deze maand voltooid en ligt dan klaar voor na de Coronacrisis.

De werkzaamheden zijn aan de Esplanade zijn oktober 2019 gestart en gaan door tot september 2020. De Esplanade is dan ver genoeg klaar om het WK triatlon te laten plaatsvinden. Daarna worden de werkzaamheden aan de kant van het Weerwater gedaan. In het nieuwe ontwerp voor de Esplanade blijft het mogelijk om kleinere, maar ook de grote evenementen op de Esplanade te houden.

Bereikbaarheid

Het terrein is gedurende de hele bouwperiode afgezet met hekken. De bereikbaarheid van Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) vanuit het centrum en de aangrenzende garages wordt met bewegwijzering aangegeven. Fietsers worden omgeleid via de Hospitaaltunnel.

De werkzaamheden op de Esplanade zijn in volle gang. (Foto: Almere DEZE WEEK)