Eerste boom natuurlijke speelplaats geplant

29 oktober 2008 08:00

ALMERE - Landschapsbeheer Flevoland heeft samen met ouders en kinderen een begin gemaakt met de aanleg van een natuurlijke speelplek in het Laternapark in de Filmwijk.


Ter ere van de start hebben enkele kinderen een boom geplant, namens initiatiefneemster Trudy Vos. Met deze speelplaats wil Landschapsbeheer Flevoland kinderen de gelegenheid bieden om lekker buiten te spelen en lijfelijk in contact te komen met de natuur.
Enkele decennia terug was 'Natuurlijk spelen' nog vanzelfsprekend. Maar de toenemende verstedelijking maakt dat voor kinderen steeds moeilijker.
Het Laternapark is de derde plek in Almere waar Landschapsbeheer Flevoland een natuurlijke speelplek aanlegt. Het ontwerp is in overleg met de kinderen van de Buitenschoolse opvang Uk Laterna en de gemeente gemaakt.
Samen met veel kinderen en ouders is er een levend doolhof aangeplant en zijn er wigwammen gebouwd. Vaders hebben hun krachten gebundeld om van een dikke boomstam een klimbalk te maken. In het voorjaar komt er nog een plek om met water te kliederen en wordt er een vlinderwei aangelegd. De kinderen van Uk gaan bovendien helpen bij het toekomstige beheer van de speelplek. Door te snoeien en te knotten houden ze de speelplek mooi. In de winter kunnen ze nestkastjes timmeren om zelf in het voorjaar op te hangen. De natuurlijke speelplek is voor alle kinderen uit de buurt toegankelijk en te vinden bij Bunuellaan 3 in de Filmwijk.