Eerste certificaten Web in de Wijk uitgereikt

13 januari 2010 08:00

DE WIERDEN - 32 Wijkbewoners van De Wierden kregen donderdag 7 januari in buurthuis het Wierdendok een certificaat als bewijs van hun deelname aan het project Web in de Wijk.


Dit najaar gaf Ymere de aftrap voor het project Web in De Wijk in de Almeerse wijk De Wierden onder het motto 'Waterverhalen'. Bewoners werden uitgedaagd een eigen website te leren bouwen met verhalen over de wijk.
De deelnemers kregen computer- en internetles in het buurthuis. Mensen die nog bijna niets met de computer en internet konden, maakten na tien lessen zelf een website met verhalen over de wijk. "Ik had een bepaalde weerstand tegen de computer en nu betrap ik me er zelf op dat ik het misschien wel leuk vind", zegt één van de deelnemers. "Ik groet nu meer mensen in de wijk", zegt een ander. Door de kleine groepen en de persoonlijke aanpak lukte het iedereen om een website te bouwen én ontstonden nieuwe contacten. Ook werden de deelnemers door de zelfgemaakte websites zich meer bewust van de omgeving waarin zij wonen en leven.
Ook 32 kinderen van de brede school De Wierwinde maakten websites over hun activiteiten in de buurt en over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Een deel daarvan is te zien op www.dewierdenaanhetmeer.nl.

Wekelijks website bouwen

Dit project is de start van een nieuw initiatief: de computerinloop. Iedere donderdag vanaf 14 januari kunnen deelnemers van 10.00 tot 12.00 uur binnenlopen met vragen. Er is assistentie en zij kunnen daar samen met anderen aan de computer werken. Ook andere bewoners van De Wierden zijn welkom voor een kopje koffie, een praatje en met vragen over de computer en internet.
Aanmelden

Er is dit voorjaar plaats voor totaal 64 deelnemers. Aanmelden kan bij Gert Fluit via 06-52420104, info@brekendvaatwerk.nl of in het Wierdendok.