Eerste expositie Almeerse graffiti

14 mei 2010 07:00

STAD CENTRUM - De eerste expositie van graffiti-kunstwerken van Almeersegraffiti.nl is een feit. In de C-passage van het stadhuis is afgelopen vrijdag 7 mei deze tentoonstelling officieel geopend.


Werken van jong aanstormend graffiti-talent en wat meer ervaren graffiti-jammers is nog een tijdje te bewonderen in het stadhuis. Onder andere werk van graffiti-artiesten Impact, Dripz, Rooie Piraat, Bling Bling is te zien.
Almeersegraffiti.nl is een groep Almeerse graffitiartiesten die zich inzet om de kunstvorm graffiti op een positieve manier naar buiten te brengen. Deze groep organiseert daarom onder meer betaalbare workshops en andere activiteiten, waarbij het accent niet alleen ligt op het aanleren van technieken, maar ook op voorlichting. Op deze manier probeert Almeersegraffiti.nl een bijdrage te leveren aan het terugdringen van graffiti als vorm van vandalisme. Ze streven naar 'een win/win-situatie', aldus de organisatie. "Want als de graffitischrijver niet in de fout gaat, profiteren zowel de artiest als de gemeente Almere hiervan."


Landelijke graffiti jam

De artiesten die verbonden zijn aan Almeersegraffiti.nl hebben al meerdere keren aan andere graffiti-activiteiten meegeholpen. Onder andere voor de bewonersvereniging Grienden en Meenten kwamen zij al eerder in actie. Onlangs besloot de organisatie een officiële stichting te worden. Een landelijke graffiti-jam volgt op zaterdag 17 juli aanstaande waarbij zestig top'writers' uit twintig verschillende steden hun kunsten aan de Jaagmeent laten zien.