Eerste glasvezelklanten actief in Almere Buiten

28 december 2009 07:42

ALMERE- Afgelopen week zijn de eerste klanten van glasvezelprovider XMS actief geworden in Almere-Buiten. Dit betekent dat deze klanten al voor de kerst gebruik kunnen maken van internet, telefonie, radio en televisie via glasvezel.


XMS biedt als eerste consumenten-provider in Almere symmetrisch internet aan (dit betekent dat het verzenden van bestanden even snel gaat als ontvangen). Dit is een groot voordeel voor bijvoorbeeld fotoliefhebbers die hun digitale foto's verzenden om te laten afdrukken. Verder biedt XMS naast (interactieve) digitale ook analoge tv aan.
Vooralsnog start de provider met leveren in een aantal buurten in Almere Buiten (Bouwmeesterbuurt, Landgoederenbuurt, Faunabuurt, Bloemenbuurt, Indische buurt en Regenboogbuurt). Afhankelijk van de belangstelling in de wijken waar XMS diensten gaat aanbieden zal worden bepaald of het zinvol is dat XMS ook in andere delen van Almere diensten gaat aanbieden. De eerste gebruikers van XMS wonen in de Fauna- en de Landgoederenbuurt. Aanmelders uit de andere buurten waar XMS gaat leveren zullen in januari actief worden.

Glasvezelkastje

Om van de diensten gebruik te kunnen maken dient het zogenaamde glasvezelkastje te worden geactiveerd. In de afgelopen weken zijn inwoners van Almere-Buiten via diverse uitingen van XMS geattendeerd op de aanwezigheid van het glasvezelkastje in hun woning. Op de website www.hebjijhemalgevonden.nl konden inwoners zelfs een foto met hun kastje achterlaten waarmee een gratis jaarabonnement viel te verdienen. Op deze site staat ook meer informatie over de pakketten en prijzen van XMS. Ook worden er in januari een tweetal informatieavonden georganiseerd om de bewoners te informeren over alle mogelijkheden van een glasvezelaansluiting. De avonden zijn gepland op maandag 11 en dinsdag 19 januari in de openbare basisschool 'Bommelstein' aan de Markiezenhofstraat 62 (Landgoederenbuurt). Aanvangstijd 20.00 uur.