Eerste heipalen Floriade geslagen

25 maart 2020 00:00

Door Robert Mienstra

ALMERE – Een rondje langs het Floriadeterrein laat zien dat er volop activiteiten zijn. "Vorige week zijn de eerste heipalen de grond in gegaan voor toren 1", laat een woordvoerder weten.

Overal zijn machines van Dura Vermeer bezig om de grond bouwrijp te maken en ook de rioleringsbuizen liggen klaar.

Voor het Arboretum staat honderden bomen en planten klaar om geplant te worden. Op het terrein van voormalig jachthaven Haddock worden ook voorbereidingen gemaakt om daar een deel van het Arboretum aan te leggen.

Hoe de aanleg van de Floriade vordert en of de voortgang op schema is, is onduidelijk. De Floriade B.V. kon of wilde op deze vraag vooralsnog niet ingaan.

Fractievoorzitters

Morgenavond komen de fractievoorzitters bijeen om zich te laten bijpraten over de Floriade. De fractievoorzitters zelf hebben nog geen idee wat hen bij die sessie te wachten staat. "De impact van deze crisis op de Floriade is tijdens dat overleg uiteraard ook één van de belangrijkste onderwerpen van", meldt een van hen. "De kans dat deze crisis nog tot 2022 doorwerkt, ook op grote evenementen, zal groot zijn, los van de enorme vertraging die het waarschijnlijk oplevert."

Burgemeester Franc Weerwind heeft inmiddels al een belrondje met de fractievoorzitters gedaan.

Het overleg morgenavond over de Floriade met de fractievoorzitters is vertrouwelijk. De pers mag er niet bij zijn.

Bouwactiviteiten op Floriadeterrein (Foto: Almere DEZE WEEK)

De nieuwe bomen voor het Arboretum liggen klaar. (Foto: Almere DEZE WEEK)