Eerste KVO-B certificaat voor ondernemersDe Steiger, De Paal en Scoutingpad hebben keurmerk

17 september 2008 07:00

ALMERE - Bedrijventerreinen ‘De Steiger’, ‘De Paal’ en ‘Scoutingpad’ in Almere Haven hebben woensdag 10 september het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen ontvangen. Het is voor het eerst dat een dergelijk keurmerk wordt uitgegeven voor een bedrijventerrein in Almere.


Sinds november 2007 is een werkgroep bezig geweest om het Keurmerk Veilig Ondernemen binnen te halen voor de bedrijventerreinen De Steiger, De Paal en Scoutingpad in Almere Haven. Bedrijventerreinen komen voor certificatie in aanmerking als zij een aantal structurele maatregelen op het gebied van veiligheid treffen. Dit staat beschreven in een plan van aanpak. In de afgelopen maanden zijn er al diverse maatregelen uitgevoerd, de overige maatregelen worden binnen twee jaren uitgewerkt.
Om de samenwerking verder te onderstrepen, werd tijdens de uitreiking van het certificaat een convenant ondertekend door burgemeester Jorritsma, (gemeente), de heer Tabak (politie), de heer Ploegman en de heer Van Gaalen (brandweer), de heer Kramer (VBA), de heer De Jong (SBBA), de heer Wolzak (SVA) en de heer Sleurink en mevrouw De Rooij (werkgroep KVO-B en ondernemers van De Steiger en De Paal).