Eerste lustrum bij basisschool Het Drieluik

27 mei 2009 07:00

STRIPHELDENBUURT - Basisschool Het Drieluik in de Stripheldenbuurt in Almere Buiten bestaat vijf jaar en vierde dat vorige week met drie dagen feest. Het thema was 'Er was eens...'.


Op maandag 18 mei en dinsdag 19 mei werd er door de leerlingen gekozen voor diverse workshops. Het is kenmerkend voor de school dat leerlingen van verschillende klassen door elkaar in een groep geplaatst worden. Ook gingen de leerlingen de sfeer van vroeger proeven, met een bezoek aan het Muiderslot. Woensdag 20 mei was er een ouderwets spellenfestijn in de school en op het plein een echt riddertoernooi. Het feest werd afgesloten met een middeleeuwse maaltijd aan lange tafels.

Ouders toveren school om tot slot

Het Drieluik staat voor betrokkenheid van leerlingen, ouders en leerkrachten. Met behulp van de ouders konden de activiteiten worden gedaan. Zo is met hulp en materiaal van De Klussenier Lorenzo Willenborg en andere ouders de school omgetoverd tot slot 'Het Drieluik', met een ophaalbrug met poort, een slotgracht, beschilderde ramen, een ridder-toernooiveld met een schandpaal en ram-poort.