Eerste paal De Opstap in Columbuskwartier

10 september 2008 07:00

ALMERE - In het Columbuskwartier in Almere Poort is op woensdag 27 augustus de eerste paal geslagen van woon- en werkcomplex De Opstap.


Wethouder Adri Duivesteijn, wethouder Ruimtelijke Ordening en Wonen, verrichtte de handeling samen met Gerrit Cranendonk, vanaf het eerste uur lid van deze vereniging, en diens zoon Jasper van elf maanden oud.
Ruim zes jaar geleden is De Opstap opgericht om in het Columbuskwartier in Almere Poort een woon- en werkcomplex te realiseren met veertig appartementen, twee eengezinswoningen, een atelierwoning en een kantoorruimte. De Opstap bestaat uit 42 leden, overwegend Almeerders. De afgelopen weken is de grond bouwrijp gemaakt en vorige week woensdag is gestart met het heien; medio 2009 wordt het complex opgeleverd. De leden, die zoals ze zelf zeggen 'apetrots' zijn op dit resultaat, noemen De Opstap 'woningbouw-vereniging', omdat ze zich als toekomstige bewoners hebben verenigd én omdat ze hun eigen woning hebben laten ontwerpen en laten bouwen.

Het programma 'Ik bouw mijn huis in Almere" geeft bewoners de kans om zelf hun nieuwe woning te realiseren. Dit kan op diverse manieren: door zelf te bouwen (particulier opdrachtgeverschap), door samen met projectontwikkelaars en corporaties te ontwikkelen en te realiseren (medeopdrachtgeverschap) of door met familie, vrienden of gelijkgestemden een collectief te vormen (collectief particulier opdrachtgeverschap). (Artist Impression: aangeleverd)