Eerste paal geslagen voor nieuw gebouw internationale school

15 februari 2010 15:31

CASCADEPARK - Staatssecretaris van onderwijs Marja van Bijsterveldt en wethouder onderwijs van Almere Martine Visser hebben maandag 25 januari de eerste paal voor het nieuwe schoolgebouw van de International School Almere geslagen. Dat was in het Cascadepark in Almere Poort.


Het nieuwe gebouw biedt plaats aan maximaal driehonderd leerlingen. Het nieuwe schoolgebouw krijgt een campusachtige opzet. De indeling van de klaslokalen is flexibel. Er zijn studieplekken, een mediacentrum en meerdere practicumlokalen. Er is een theater en op het dak bevindt zich een basketbalveld. Ook is er ruimte voor internationale manifestaties, lezingen en cursussen.
Directeur van de International School Almere, Simona Ghizdareaunu, legt uit waarom internationaal onderwijs in Almere zo belangrijk is. "De wereld wordt steeds kleiner, mensen reizen meer en contacten met andere culturen nemen toe. Het internationaal onderwijs bereidt jonge mensen voor op deze meer en meer inter-gerelateerde wereld."
De International School Almere streeft naar 'educational exellence' voor de internationale gemeenschap in en rond Almere. De school verzorgt een leerprogramma dat leerlingen uitdaagt zich te ontwikkelen tot zelfstandige en verantwoordelijke wereldburgers.
In de loop van cursusjaar 2010-2011 verhuizen de leerlingen naar hun nieuwe school.

Open dag

Voor wie zelf een kijkje wil nemen in de school, is er op zaterdag 13 februari van 10.00 tot 13.30 uur een open dag in de huidige locatie. Dat is in het Trinitas College aan de Sas van Gentlaan 6 in Stedenwijk.