Eerste paal Homeruskwartier Almere Poort

19 november 2008 08:00

ALMERE - De eerste paal van het Homeruskwartier in Almere Poort, het vierde stadsdeel van Almere, is vrijdag geslagen. Deze wijk is volop in ontwikkeling en wordt gezien als dé staalkaart voor particulier opdrachtgeverschap.


In het Homeruskwartier worden alle woningen door de bewoners zelf (mede-)ontwikkeld en gebouwd. Dat maakt het Homeruskwartier tot een unieke nieuwbouwwijk in Nederland, vindt de gemeente Almere.
In november 2007 is gestart met de verkoop van kavels in de eerste fase van het Homeruskwartier. In deze fase worden meer dan driehonderd kavels in particulier opdrachtgeverschap uitgegeven, en zeven velden in mede-opdrachtgeverschap.

Eerste paal geslagen

De eerste paal van een zelfbouwkavel in het Homeruskwartier is vrijdag 14 november geslagen. Op kavel 23 in de 'Woonwerkvillawijk' startte de familie Bui - als eerste in een lange rij van particuliere opdrachtgevers die de eerste paal slaan - met de bouw van de eigen woning. Na afloop werd in het informatiecentrum van Almere Poort, gezamenlijk het glas geheven: op een voortvarend bouwproces voor alle particulier opdrachtgevers, die binnenkort zullen starten met de bouw van de eigen woning.