Eerste paal moskee Omar Ibn Al Khattab de grond in

29 februari 2012 06:00

INDISCHE BUURT – Met diverse toespraken van de leden van de Marokkaanse vereniging Omar Ibn Al Khattab en wethouder Berdien Steunenberg, is zaterdag 25 februari de eerste paal geslagen voor de moskee in de Indische buurt. De moskee verrijst op de kruising met de Evenaar en de Bintangweg.


Onder grote belangstelling van de moslimgemeenschap, politieke partijen en enkele bewoners uit de Indische Buurt en de Sieradenbuurt in Almere Buiten werd de eerste paal door de wethouder symbolisch de grond in geslagen. Toespraken van de deelnemers waren in het teken van goed nabuurschap, verdraagzaamheid en het elkaar met respect behandelen.
Eerder hebben bewoners uit de Sieradenbuurt bezwaar gemaakt tegen de bouw. Brahim Latife van Omar Ibn Al Khattab: “Ik denk dat het bij veel bewoners een kwestie van onwetendheid is. We voldoen aan alle eisen. Straks gaan we activiteiten organiseren voor de buurt en dan hopen we dat die gevoelens weggenomen kunnen worden.”

Moskee

De moskee wordt een gebouw met twee verdiepingen en zal ruim tweeduizend vierkante meter oppervlakteruimte krijgen. Het gebouw heeft op de begane grond een gebedsruimte en lokalen en op de eerste verdieping een vrouwengebedsruimte, ontmoetingsruimtes, een bibliotheek en leslokalen. De gevel krijgt een gekleurde bakstenen plint met daarboven glazen bouwstenen in de kleuren blauw, groen en mat wit.
Ook de trappenhuizen en liftschacht krijgen een kleur. Bovenop de trappenhuizen komt een staalconstructie met glazen panelen, die van binnenuit verlicht kunnen worden. In het midden van het gebouw is een vide met een glazen koepel, zodat er voldoende daglicht midden in het hart van het gebouw kan komen.