Eerste paal voor nieuwbouw Basisschool De Zeeraket

03 maart 2021 13:40

DUIN - In het bijzijn van de jarige wethouder Maaike Veeningen en Susanne Olivier (bestuurslid Almeerse Scholen Groep) werd woensdag de eerste paal geslagen voor het nieuwe gebouw van basisschool De Zeeraket in de wijk Duin.

De wethouder keek toe hoe de eerste vier leerlingen van de school versierde houten schijven in een gat deponeerden. In dat gat werd later de eerste paal in geslagen. Deze schijven zijn beschilderd door de leerlingen van de school. Leerlingen en hun ouders konden de feestelijkheden bijwonen via een livestream.

Stephen Covey

Het nieuwe gebouw van De Zeeraket is ontworpen door Kristinsson Architecten uit Deventer en sluit goed aan op de onderwijsvisie van De Zeeraket. Op deze school wordt gewerkt aan de hand van de zeven gewoontes van Stephen Covey die verwerkt zijn in de leerlijn 'The leader in me'. Deze werkwijze spreekt kinderen aan op hun talenten en creëert betrokkenheid. Zo leren kinderen om medeverantwoordelijk te zijn voor hun leerproces en goed en effectief samen te werken. Dit zorgt er mede voor dat kinderen meer plezier hebben in het leren. Om deze redenen zijn de lokalen ruim en licht opgezet zodat de leerlingen veel bewegingsvrijheid hebben en op verschillende manieren kunnen leren.

Kinderen deponeren de schijven in het gat voor de eerste paal. (Foto: Fred Rotgans)