Eerste Regionaal Topsport Centrum in Nederland een feit

17 augustus 2011 05:00

POORT – Op de triatlonboot in Almere Haven wordt zaterdag 27 augustus om 10.15 uur, tijdens de Holland Triatlon, het officiële talententeam van het Regionaal Topsport Centrum (RTC) triatlon Almere gepresenteerd.


Het RTC is een voorportaal van het Nationaal Topsport Centrum (NTC) in Sittard. Almere is de eerste gemeente die een regionaal centrum krijgt toegewezen. Binnen het RTC krijgen de dertien talenten (allen Almeerders) een topsportprogramma aangeboden door deskundige loop-, zwem- en fietstrainers. Het gehele programma staat onder sporttechnische leiding van de Nederlandse Triathlon Bond.
De keuze voor de triatlonsport in Almere is een logische. Met AVA ’81 en Triathlon Vereniging Almere beschikt Almere over twee betrokken verenigingen met vele triatleten. Daarnaast heeft Almere met de Holland Triatlon een topsportevenement in huis.
Het RTC Triatlon Almere is een initiatief van de provincie Flevoland, gemeente Almere, Sportservice Flevoland, Olympisch Netwerk Flevoland, Nederlandse Triathlon Bond, AVA ’81 en Triathlon Vereniging Almere. Financieel wordt het centrum mede mogelijk gemaakt door de provincie Flevoland en gemeente Almere.