Eerste Taxi Centrale Almere vanaf beginjaren in Almere25 jaar taxichauffeur bij ETC Almere

31 december 2008 08:00

ALMERE - Taxichauffeur Lucas van Weerden was begin december 25 jaar in dienst bij ETCA. Momenteel in de ziektewet vanwege een knieoperatie, maar ondanks dat komt regelmatig langs kantoor voor een "bakkie koffie en om even te kletsen". Want een thuiszitter is hij zeker niet.


"Ik werk al sinds mijn veertiende, nu ben ik 59. In oktober heb ik een nieuwe knie gekregen en ben daarom een tijdje uit de roulatie. Maar zodra ik kan, ga ik weer aan het werk." Autorijden kan nog niet, daarom wordt hij zo nu en dan opgehaald door een collega en is hij er even uit.
Van Weerden: "Ja, al 25 jaar bij ETC Almere. Natuurlijk is het er leuk, anders hou je het niet zo lang vol. En ik ga makkelijk met de heren Stegink overweg. Ze zijn wel mijn baas, maar toch is het anders. Ik noem ze wel eens zo, maar dan zeggen ze: 'een hond heeft een baas'."

Bivak

Willem Stegink begon met zijn broer in de beginjaren van Almere de Eerste Taxi Centrale Almere (ETCA). Met één taxi reden ze de schoolgaande kinderen die in het Bivak in Almere Haven woonden naar school in Muiderberg. Inmiddels is er wel het één en ander veranderd en heeft ETCA een enorme vlucht gemaakt. "Mijn broer kwam in 1977 in Almere wonen, toen hier de eerste woonhuizen werden opgeleverd. Ik kwam een jaar later", vertelt Stegink. "Nu bestaan we ruim dertig jaar en doen we veel contractvervoer, bijvoorbeeld liggend vervoer voor het ziekenhuis. Dat is vergelijkbaar met een ambulance, alleen is de auto niet zo ingericht."
Eerste Taxi Centrale Almere

De Steiger 81
1351 AG Almere
036-5474849
www.etca.nl