Eerste thuisgeboren baby in Almere Poort

24 augustus 2009 07:00

POORT - In alle vroegte is donderdagochtend 30 juli de eerste thuisgeboren baby in Almere Poort geboren. De trotse moeder bracht samen met haar verloskundige van Zorggroep Almere een prachtige dochter ter wereld, genaamd Yasmine.


Volgens verloskundige Marieke Molendijk ging de bevalling heel voorspoedig, ondanks het stormachtige weer van die avond. "Dat gaf er eigenlijk wel een romantisch tintje aan", aldus de verloskundige. "Aanvankelijk wilden de ouders poliklinisch bevallen, maar tijdens de bevalling besloten ze toch thuis te blijven omdat het zo voorspoedig verliep. Het geeft altijd weer een fijn gevoel om na de bevalling de deur achter je dicht te trekken in de wetenschap dat je een gelukkig en gezond gezin achterlaat."

Kerngezond

Het gezin van Yasmine bestaat naast haar ouders en zijzelf uit twee zoontjes. Volgens de moeder van Yasmine, die liever anoniem wil blijven, zijn beide broertjes apetrots op hun kleine zusje. Het gezin woont sinds november 2008 in Almere Poort; zij behoorden bij de eerste bewoners van het nieuwe stadsdeel. "Ik ben voor het eerst thuis bevallen. Dat was best spannend, maar wij hebben een goed gevoel over de begeleiding die wij thuis kregen van onze verloskundige."
Gezondheidscentrum Vizier

Sinds begin juni heeft Almere Poort een eigen gezondheidscentrum: Vizier. Van hieruit doen ook de verloskundigen van Zorggroep Almere hun werk. Vizier is gevestigd aan de Luxemburgstraat 4 en is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 13.00 uur. Telefoonnummer: 036-5454370.