Eigen robot bouwen tijdens Flevolands First Lego League

03 december 2008 08:00

ALMERE - De eerste regiofinale van de Flevolandse First Lego League vond woensdag 26 november plaats in het Buitenhout College. In de aula streden tien teams van zes Flevolandse VO-scholen om een plaats in de finale van de Benelux. Winnaar werd 'De Teletubbies', een team van het Zuyderzee College uit Emmeloord.


Uit Almere waren afgevaardigde teams van het Helen Parkhurst, het Buitenhout College en Baken Stad College.
De teams hebben hun eigen robots ontworpen, gebouwd en geprogrammeerd met behulp van Lego Mindstorms. Daarmee voerden zij tijdens de wedstrijd opdrachten uit. Ook hebben zij zelf onderzoek gedaan naar de rol van techniek in de maatschappij. De opdrachten en het onderzoek sluiten aan bij het thema 'Climate Connections'.
De First Lego League is een grootschalige internationale competitie met wereldwijd ongeveer 11.000 teams (100.000 kinderen!) uit veertig landen. Deze competitie moet ervoor zorgen leerlingen uit het voortgezet onderwijs op speelse wijze in aanraking komen met de techniek en de rol die techniek heeft in onze maatschappij.
First Lego League is een internationale competitie en wordt landelijk georganiseerd door Stichting Techniekpromotie. In Flevoland lag de organisatie in handen van het Technocentrum. De organisatie streeft ernaar om volgend jaar ook teams uit het basisonderwijs deel te laten nemen aan de wedstrijd.
Een Almeers team is ook in de prijzen gevallen. Het team 'Duh reenbaouw kipfohn' van Helen Parkhurst ging met de prijzen voor 'challenge' en 'robotisering' naar huis.