Eigenaar vernielde Canta opgespoord"Zonder dat wagentje komt hij zijn huis niet uit"

24 september 2008 07:00

ALMERE - Het artikel in Almere DEZE WEEK van 17 september, 'Moeder herkent zoon op filmpje', was aanleiding voor de schoonzoon van de eigenaar van de vernielde Canta, om te reageren. "Best zielig, die niet werkende mevrouw, die goed op haar niet-slopende zoon let en dan door de buurt met de nek wordt aangekeken", zegt hij sarcastisch. Want hij heeft voor zijn schoonvader een nieuwe Canta moeten kopen.


"Mijn schoonvader is 87 jaar en moet twee keer per week naar het ziekenhuis. Dat deed hij altijd met zijn rode Canta, van Almere Haven naar het ziekenhuis in Stad", vertelt de schoonzoon van het slachtoffer. "Dat karretje was echt de verlenging van zijn woonkamer; zonder dat ding komt hij het huis niet uit."
Toen hij 23 augustus opnieuw naar het ziekenhuis moest, kreeg hij pech in Filmwijk, liet zijn Canta achter en ging met de bus terug naar huis. "Natuurlijk was hij helemaal overstuur omdat zijn vervoermiddel het niet meer deed. Hij belde mij, en we besloten om het karretje maandag weg te laten slepen. Toen we maandag bij de plek aankwamen, vonden de Canta gesloopt terug in het water." Meteen daarna deden ze aangifte bij de politie van de vernieling. Met geleend geld kocht de schoonzoon een tweedehands Canta. "Hij was dolblij met zijn nieuwe karretje, want zonder dat ding komt hij nergens."
Een week later zag de schoonzoon op Omroep Flevoland toevallig de beelden van YouTube, waarop de mogelijke vernielers te zien zijn. "Mijn schoonvader kon het niet bevatten, dat mensen zijn Canta zó vernield hebben. De jeugd op het filmpje sloopte gewoon om het slopen. Maar daarna is het balletje wel gaan rollen en is het verhaal ook in de krant gekomen."

Inzamelingsactie met Almere4You

De jongerensite Almere4You.nl is, om de eigenaar een extra steuntje in de rug te bieden, een actie gestart waarbij ze geld op willen halen. "Dat is heel erg leuk om te horen", aldus de schoonzoon. "Hij is door de jeugd beroofd van zijn karretje, andere jeugd doet nu iets om hem te helpen."
Reageren?

Stem op de stelling 'Jongeren doen ook goede dingen voor hun medemens', via www.almeredezeweek.nl of mail naar redactie@almeredezeweek.nl.

IN KADER
Invalidenkarretje te water

Eind augustus heeft een inwoner van Filmwijk een filmpje op de website YouTube geplaatst waarop te zien is dat een aantal jongens een rode Canta vernielen en in het water gooien bij het Filmwijkstrand. Dat filmpje werd opgepikt door Omroep Flevoland die delen ervan op tv uitzonden. In deze krant (10 september) was te lezen dat de jongerensite Almere4You op zoek was naar de daders en daar een beloning voor uitloofde. Een moeder herkende haar zoon op het filmpje en reageerde een week later (17 september) in deze krant op de gebeurtenissen.