Eindexamenleerlingen gewoon naar school. Praktijk onderwijs open.

16 december 2020 09:45

Door Robert Mienstra

ALMERE – De eindexamenklassen van de Almeerse Scholengroep (ASG) gaan deze dagen nog gewoon naar school. De voor-eindexamenklassen komen alleen naar school om toetsen te doen. Dit meldt een woordvoerder van de ASG: " Dit is gewoon zoals de maatregelen voor de lockdown op scholen voorschrijven." De lessen van de vier scholen voor praktijkonderwijs gaan wel gewoon door.

"De voor-examenklassen en de onderbouw krijgen vanaf vandaag meteen online les", zegt de woordvoerder. "We willen dat binnen de mogelijkheden school gewoon doorgaat. Vanaf 4 januari gaan we daar gewoon mee door totdat de regering met een nieuw besluit komt." Voor het Praktijkonderwijs geldt dat alle lessen gewoon doorgaan.

Noodopvang

Ouders die cruciale beroepen hebben, kunnen hun kinderen naar school laten gaan zodat ze aan het werk kunnen blijven. "Er is op scholen ook noodopvang voor kinderen waarvan de thuissituatie instabiel is, en voor kinderen die zelf niet stabiel zijn, waarvoor school te belangrijk is. Ze moeten niet in een gat vallen."

In dat laatste geval neemt de gemeente het voortouw. Daarover zijn vandaag gesprekken tussen de gemeente en de schoolbesturen. "We monitoren hoe het met de leerlingen gaat. Een beperkte groep leerlingen en ouders verdwijnt van de radar tijdens de periode van online lessen. Daarvan krijgen we bij de monitoring inzicht zodat er actie kan worden ondernomen. We weten van alle leerlingen hoe ze met de online school omgaan."

Praktijkscholen helemaal open. (Foto: AdobeStock)