Elke vrijwilliger is een held!

25 november 2009 08:00

ALMERE - Elke vrijwilliger is een held! Dat is het uitgangspunt van 'Helden om de Hoek' dat landelijk is ingezet op initiatief van Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (Vereniging NOV) en de Rabobank, met het doel het waarderen van vrijwilligers en vrijwilligerswerk.


In Almere hebben de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere, de gemeente Almere, Utopolis en de Rabobank Almere de krachten gebundeld om vrijwilligersorganisaties de mogelijkheid te geven een aantal van hun vrijwilligers extra in het zonnetje te zetten. Dit zal gebeuren op maandag 7 december, de Internationale Dag van de Vrijwilliger.
Op deze feestelijke avond krijgen vrijwilligers een symbolische 'Heldspeld' opgespeld door diverse vertegenwoordigers van bedrijfsleven, gemeente en organisaties die hiermee hun waardering laten zien voor de vrijwilligers. Wethouder Johanna Haanstra zal de vrijwilligers toespreken. Aansluitend worden de vrijwilligers getrakteerd op een bijzondere film in Utopolis: Buddha's Lost Children.
Vrijwilligersorganisaties die hun 'helden' in het zonnetje willen zetten kunnen deze nog aanmelden tot donderdag 3 december. Voor meer informatie en aanmelding kan een e-mail gestuurd worden naar: k.miedema@vmca.nl.