Elly Boonstra exposeert in Flevoziekenhuis

24 september 2008 07:00

ALMERE - Elly Boonstra exposeert 38 schilderijen vanaf 30 september tot 30 december in het Flevoziekenhuis in Almere Stad. "Noem mijn kunst maar realistisch en gedetailleerd", zegt de schilderes uit Haven.


Boonstra is naar eigen zeggen 'een geboren realist' en schildert sinds enige jaren. "Ik tekende met pastelkrijt. Maar dat stofte zo. Mijn man vroeg me of ik misschien zou kunnen schilderen." Ze bleek een begenadigd schilder te zijn. "Mensen zeggen dat ik op een tekenachtige manier schilder." Maar de overstap naar olieverf was voor de autodidact niet zo makkelijk. Daarom verbreedde Boonstra haar horizon door een aantal workshops in Amsterdam en Laren te volgen. "Ik leerde twee jaar lang de17-de eeuwse schildertechniek, waarbij je met lichte en donkere tinten een doek opbouwt in fases."

Koningin

Boonstra legde zich bovendien toe op de onderwerpen 'bloemen' en 'landschappen'. Om zich verder te ontplooien volgde Boonstra lessen aan de Gooise Academie (in Laren, red.) speciaal gericht op het schilderen van portretten. "Ik probeer warmte en de menselijke kant te benadrukken in de portretten."
Een zeer gedetailleerd portret van Jan Wolkers, majoor Bosshardt en Prins Claus hangen in haar atelier. Dat laatste portret wil Boonstra aanbieden aan de koningin. "Ik heb getracht hem te situeren in de omgeving waarvan ik hoorde dat hij het gelukkigst is geweest: Drakenstein."
Op dit moment leert Boonstra de techniek fijnschilderen. "Die techniek heb ik toegepast op onder meer het schilderij met de stoel en de amaryllis, die straks ook op de expositie te zien zijn." Voor meer informatie: 06-28261718 of www.eb-art-almere.nl of mail naar eb_art@kpnplanet.nl.