Emotioneel afscheid Erik Staats

19 maart 2010 09:43

PARKWIJK - Badmintonvereniging BVA heeft zaterdagavond afscheid genomen van clubicoon Erik Staats. De speler uit het eerste team (Dekker Almere) speelde tegen BC Invictus zijn laatste wedstrijd voor de Almeerders die uitkomen in de eredivisie: het hoogste niveau. Het was ook de laatste wedstrijd van een goed seizoen.


Tegen Invictus was er voor Dekker Almere, zoals het eerste team heet, geen vuiltje aan de lucht: 8-0. Ondanks de zege plaatsten de Almeerders zich niet voor de play-offs. De vijfde plaats op de ranglijst van de eredivisie, is er net één te laag. Staats nam met een kort en emotioneel dankwoord afscheid van zijn supporters.
Het clubicoon speelt al vanaf zijn zesde jaar bij de vereniging, was de eerste nationale jeugdkampioen van de vereniging, ooit sporttalent van de gemeente Almere en speelt al meer dan twaalf jaar in het eerste team van de BVA. Erik heeft alle promoties meegemaakt van de regioklasse tot en met de eredivisie, waarin de Badminton Vereniging Almere nu al weer zo'n 6 jaar actief is.
De vereniging nam later op de avond met een feestje afscheid van Staats, die overigens niet verloren gaat voor de club. Er ligt een mooie trainerscarrière in het verschiet voor de speler. Met ingang van het seizoen 2010/2011 zal hij als gediplomeerd assistent trainer-coach fungeren van team 1, Dekker Almere.