Energiezuinig bouwen onder begeleiding

23 oktober 2009 07:00

ALMERE - Voor iedereen die een kavel heeft gekocht in Almere en daarop een energiezuinig huis wil bouwen is er goed nieuws: een deskundige bouwbegeleider kan daarbij ingeschakeld worden.Almeerders met vragen bij het bouwen van een duurzame of energiezuinige woning, kunnen overwegen een bouwbegeleider met kennis van energiezuinig en/of duurzaam bouwen in te schakelen. Indien zij hun huis gaan bouwen in het Columbuskwartier of de wijk Noorderplassen-West is dit extra interessant. Deze twee wijken zijn zogenaamde 'EnergieRijke wijken' en vallen binnen een Europees voorbeeldproject voor energiezuinige wijken in Europa. De gemeente heeft voor deze wijken speciale regelingen om het bouwen van energiezuinige woningen, bijvoorbeeld Zonnewoningen, te stimuleren.
Meer informatie over de EnergieRijke wijken, bouwbegeleiding en de mogelijkheden voor het bouwen van een energiezuinig huis is te verkrijgen via e-mail adres: EnergieRijk@almere.nl.

Andere wijk

Almeerders die hun huis in een andere wijk van Almere willen bouwen, kunnen contact opnemen met de kavelwinkel voor meer informatie over de bouwbegeleiders. Bouwbegeleiders geven deskundige begeleiding en advies bij het bouwproces.
Kavelwinkel

De kavelwinkel is gevestigd aan het Stadhuisplein 1 in de centrale hal van het gemeentehuis: 036-5338383. De openingstijden: maandag tot en met vrijdag 09.00 tot 17.00; donderdag van 09.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.
Almeerders kunnen bij de kavelwinkel terecht voor alles wat met zelfbouw en het kopen van een kavel te maken heeft. Vragen stellen kan ook via: info@ikbouwmijnhuisinalmere.nl.