Entertainmentcentre per direct geslotenDooWorld failliet

29 april 2009 07:00

STAD CENTRUM - Entertainmentcentre DooWorld aan het Schipperplein is failliet. Zowel het casino, grand café, restaurant als de bowlingbaan zijn per direct gesloten. Directeur Jan de Vries heeft gisteravond het personeel op de hoogte gebracht.


DooWorld was vijf jaar geleden de eerste onderneming die zich in het nieuwe stadscentrum van Almere vestigde. "We hebben daarmee onze nek uitgestoken om het uitgaansleven in de stad een implus te geven", zegt De Vries. "Na vijf jaar moet ik bekennen dat de gemeente, samen met MAB en Blauwhoed, niet heeft waargemaakt wat is beloofd. De omgeving van het Schipperplein is bepaald niet de publiekstrekker geworden die ons destijds is voorgehouden."
De Vries wijst in dat opzicht naar overige ondernemers in het stadscentrum. "Discotheek Nox is al meerdere keren van eigenaar gewisseld en is nu opnieuw failliet. De gemeente zou zich achter de oren moeten krabben."
Vorig jaar nam DooWorld al afscheid van spelletjeshal DooLab. "Ik ben met de projectontwikkelaar Rodamco in gesprek gegaan om iets aan de hoge huur te doen, juist omdat het Schipperplein in ontwikkeling achterbleef. Het is hier nog steeds een dode boel. Met de sluiting van Nox en DooWorld wordt de levendigheid er niet beter op. Dat is triest voor de Almeerders, die in het weekeinde wel ons etablissement wisten te vinden en de kwaliteit van DooWorld hoog waardeerden. Maar om een grote zaak als DooWorld te runnen is méér nodig. Ik heb vaak naar de gemeente een noodsignaal uitgestuurd. Maar die is nooit beantwoord."