Erepenning voor de heer Bless

24 september 2008 07:00

ALMERE - Wethouder Johanna Haanstra heeft vorige week een erepenning uitgereikt aan Steven Bless. Hij kreeg de erepenning als beloning voor zijn jarenlange inzet voor de gezondheidszorg in Almere.


Steven Bless is sinds 1983 op een heel vernieuwende manier actief geweest ten behoeve van de lokale gezondheidszorg. Hij realiseerde een nieuwe opzet van de basisgezondheidszorg in Almere waaruit in de latere jaren een netwerk van gezondheidscentra ontstond.

Ouderenzorg

Ook heeft Bless een belangrijke bijdrage geleverd aan de ouderenzorg in Almere. Als gemeentelijke activiteit startte dit in 1982 en resulteerde in de opening van De Overloop en De Kiekendief. In 1990 werden de huizen geprivatiseerd en ontstond Stichting Verpleging en Verzorging Almere: de voorloper van de stichting Delta. Hij dacht ook mee aan de opzet van De Toonladder en Polderburen. Van de laatste was hij de geestelijk vader en hij zorgde ervoor dat de verpleeghuiszorg in Almere op een zeer vernieuwende manier voor Nederland op de kaart werd gezet.
Zorggroep en Stichting Planetree

Er zijn nog twee elementen waar Steven Bless zich sterk voor heeft ingezet: zijn inspanningen om de WMO voor de Zorggroep vorm te geven en zijn aanjaagfunctie als coördinator van Stichting Planetree. Dit is een internationale stichting die zich niet alleen richt op de medische, verpleegkundige en lichamelijke zorg, maar ook op het welbevinden van de cliënten zelf.