Erepenning voor kampioen Areke Spel

08 oktober 2009 07:00

STAD CENTRUM - Softbalster Areke Spel heeft vrijdag uit handen van wethouder Arno Visser de erepenning van de stad Almere ontvangen.


Almeerse sporters die een zeer bijzondere prestatie leveren, komen in aanmerking voor de erepenning. Areke Spel (23) wist met het nationale softbalteam de Europese titel voor het eerst in negentien jaar weer naar Nederland te halen. In de finale won het Nederlandse team overtuigend met 4-0 van Groot-Brittannië. Het college van B en W wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en kent Areke Spel daarom de erepenning toe. In september werd de penning ook al uitgereikt aan Inge van Caspel die de wereldtitel Handboogschieten werd.

Kampioen

Niet alleen op het EK won Areke Spel de hoofdprijs, met haar team de TexTownTigers werd ze vorig weekeinde voor de tweede achtereenvolgende keer Nederlands Kampioen Softbal. De titel, vorig jaar veroverd op Sparks, werd dit jaar geprolongeerd met een echte 'sweep' (uitschakeling) tegen Terrasvogels.
Areke Spel, die de belangrijke positie in het rechtsveld inneemt, leverde een puike bijdrage aan de winst in drie wedstrijden, door uitstekende field en vangacties, plus tevens prima slagwerk.
De jonge Almeerse, die bij Almere'90 opgroeide en via het eerste team doorgroeide naar hoofdklasse-ploegen als Amsterdam Pirates en Euro Stars, maakte daarna de oversteek naar Amerika. Daar kwam ze twee jaar uit voor het USA collegekampioensteam Chipola.

IN KADER
Ook prijs voor Sidney de Jong

De Almeerse honkballer Sidney de Jong is tijdens het afgelopen WK gekozen in het 'All Star Team'. De catcher en aanvoerder van Oranje bleef foutloos gedurende het WK en in aanvallend opzicht was hij opvallend sterk. De Jong leverde dertien hits af, goed voor een gemiddelde van .371. Hij sloeg daarbij maar liefst elf ploeggenoten over de thuisplaat. De Almeerder scoorde zelf negen keer, waarvan tweemaal uit een homerun.