Erepenning voor Marcel Smouter

28 juni 2010 14:08

STAD CENTRUM - Vorige week had deze krant op de voorpagina een interview met Marcel Smouter, de badmintonner met een beperking, die in Zwitserland Europees kampioen werd en in de mixed dubbel zilver won. Donderdag kreeg Smouter de erepenning van de stad Almere.


Onder valse voorwendselen werd Smouter die dag naar het stadhuis gelokt. Hij was in de veronderstelling dat hij daar papieren voor zijn nieuwbouwhuis moest controleren. In werkelijkheid had hij een ontmoeting met wethouder René Peeters die hem de erepenning van Almere overhandigde, in bijzijn van vrienden en bekenden.
Smouter krijgt de erepenning niet alleen voor zijn goede prestaties in de sport, maar vooral ook omdat hij ook oog heeft voor andere sporters met een beperking. Zo is hij altijd actief bij de vereniging Arcade, maar ook werpt hij zich op als ambassadeur van de gehandicaptensport. "We willen de Flevolandse badmintontalenten op één plek bij elkaar brengen om training te krijgen van Roy Calbo en we doen ons best om in 2013 het WK Aangepast Badminton naar Almere te halen", aldus Smouter die de oorkonde, die hoort bij de erepenning thuis op een prominente plek aan de muur gaat hangen.