Ervaringsdeskundige in Alzheimer Café

28 september 2011 05:00

PARKWIJK – Wat betekent het om dementie te hebben? Op deze vraag gaat maandag 3 oktober een ervaringsdeskundige in, tijdens het Alzheimer Café Almere. Hij weet dat hij dementie heeft en vertelt openhartig over zijn leven, over het ontdekken van zijn ziekte en de problemen die daarmee samenhangen. Maar ook over de mogelijkheden die hij heeft en over zijn beeld van de toekomst.


Wie dementie heeft wordt geconfronteerd met een enorm veranderingsproces in zichzelf. Niet alleen je geheugen laat je in de steek, maar ook het denken gaat steeds meer moeite kosten. Eenvoudige dagelijkse handelingen, die je altijd zonder nadenken hebt gedaan, blijken opeens niet zo goed meer te lukken. Maar ook het contact met je familie, je vrienden en onbekenden verloopt opeens anders dan dat je gewend was.
Dementie is een ingrijpend ziektebeeld dat veel vragen oproept bij iedereen die er mee te maken krijgt. Daarom is het belangrijk dat er een plek is waar iemand met die vragen naar toe kan. Het Alzheimer Café in Almere is zo’n plek.
Het Alzheimer Café wordt gehouden in Verpleeghuis Polderburen aan de Schietwilgsingel 2 in Parkwijk. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. De toegang is gratis. Meer informatie: Lenny Achthoven, 5454660.