Esther van Esther's Bruidsshop:"Een stralende bruid is de kroon op mijn werk"

22 oktober 2008 07:00

ALMERE - Esther's Bruidsshop aan de Markerkant bestaat vijf jaar. Eigenaresse Esther Roelofs heeft in die tijd al heel wat bruiden aan een jurk geholpen, ruim driehonderd denkt ze zelf. Zaterdag 25 oktober is er een open dag, met een grand party voor alle toekomstige bruidjes. Er staat een limousine voor de deur, er is een lekkere high tea en een visagiste maakt bruiden op en verzorgt het haar.


"Ik ben de zaak vijf jaar geleden begonnen met veertig jurken. Die had ik allemaal gekocht van de vorige eigenaresse", vertelt Esther. "Dat zijn er intussen ruim tweehonderd geworden en dan niet alleen trouwjurken, maar ook avondjurken en outletjurken van vorig jaar. Sinds vorig jaar ben ik begonnen met herenkostuums, die de aankomend bruidegom dan perfect kan afstemmen op de jurk van de bruid."'
En dat kan allemaal zonder dat de man weet welke jurk de vrouw gekocht heeft. "De meeste bruidjes sturen hun partner op een later tijdstip naar mij om een bijpassend kostuum uit te zoeken."
Dat Esther vijf jaar geleden met deze zaak begon is niet gek. Ze heeft namelijk altijd in kleding- en schoenenzaken gewerkt en toen ze er even uit was, ging het toch weer kriebelen. "En dan vooral de bruidsmode, dat is echt mijn ding."
Het bedrijf is gegroeid van vijftig naar honderd vierkante meter en samen met drie personeelsleden runt Esther het bedrijf. Naast de jurken en kostuums voor volwassenen heeft ze ook een ruime collectie betaalbare kinderbruidskleding.
"Ik vind het belangrijk dat mensen zich bij mij in de winkel prettig voelen. Het is gezellig en laagdrempelig, mensen mogen van mij zonder problemen foto's maken of aan de jurken komen. Het gaat toch om een van de belangrijkste dagen van je leven, waarbij de bruid zich prettig moet voelen in de jurk. Als de bruid straalt, is dat echt de kroon op mijn werk." (Foto's: Fred Rotgans)

Esther's Bruidsshop

Markerkant 12-03-09
036-5344763
www.bruidsshop.nl
info@bruidsshop.nl