Eurol-stuntteam in Almere HavenMet een monstertruck over sloopauto's

06 juli 2007 12:28

ALMERE - Het Eurol-stuntteam komt zaterdag 21 en zondag 22 juli naar de Strandweg in Almere Haven om een spectaculaire show te laten zien. Het publiek kan genieten van gewaagde stunts met een monstertruck, een Amerikaanse megatruck, twee tanks, een jetbus, een quad en zelfs een wc. Ook geven driftrijders een knap staaltje voertuigbeheersing weg.


"Ik weet zeker dat zo'n show met zoveel voertuigen nog nooit in Nederland vertoond is", benadrukt stuntman Mario Doornink. Hij walst straks bijvoorbeeld met zijn monstertruck, een vier meter hoge Dodge met een Ford-motor van 1400 pk en megabanden van 300 kilo per stuk, over een rij achter elkaar geparkeerde sloopauto's heen. "Dat gaat echt niet met een slakkengangetje", verzekert hij. "Nee, ik vlieg er echt over heen. Trap het gaspedaal diep in en dender met 80 à 90 kilometer per uur erop af. En ik stop pas als die auto's zo plat als een dubbeltje zijn."

Waanzinnig

Tevens doet hij een spectaculaire stunt met een knalgele jetbus uit de States, een voertuig met een motor van 17.000 pk. En neemt hij twee tanks mee naar Almere Haven: een Amerikaans exemplaar met een Chevrolet-motor van 800 pk en een zelfgebouwde tank met een motor van 500 pk. "Ze hebben een echt tankonderstel met rupsen en daarbovenop een auto." Verrassend sensationeel belooft ook de demonstratie met de quad te worden. "Als je die start, lijkt het wel een raket. Dat ding maakt een ongelooflijke herrie; er zit een straalmotor van 2000 pk in, afkomstig van een helikopter. En de vlammen slaan eruit. Waanzinnig! Ik kan dat natuurlijk wel beweren, maar de mensen moeten het zelf maar komen bekijken", vindt Doornink, die nog meer verrassingen in petto heeft.
De stuntshow vindt zaterdag 21 juli van 19.00 tot 21.00 uur en op zondag 22 juli van 15.00 tot 17.00 uur plaats aan de Strandweg in Almere Haven. Toegangskaarten kosten 17,50 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen. Voor zitplaatsen betaalt u 2,50 euro extra. De kaarten zijn te koop bij de kassawagen (vrijdag van 16.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 17.15 tot 19.00 uur en zondag van 12.00 tot 15.00 uur) of te bestellen via www.kingonwheels.com.
Win gratis toegangskaarten!

Almere DEZE WEEK geeft 10 toegangskaarten weg voor dit spectaculaire evenement in Almere Haven. Hiervoor moet u wel iets doen. Beantwoord de volgende vraag: 'Hoeveel pk heeft de motor van de Monstertruck, waarmee Eurol-stuntman Mario Doornink een spectaculaire show verzorgt?'
Mail het goede antwoord en uw gegevens vóór woensdag 18 juli naar lezersactie@almeredezeweek.nl en u maakt kans op een kaartje voor de stuntshow op zaterdag 21 of zondag 22 juli. Winnaars krijgen persoonlijk bericht.