Europaschool: pionier in Poort

03 november 2009 11:22

POORT- De Europaschool behoort tot een van de eerste bewoners van het Europakwartier. De school verhuist in april 2010 van het Slowakijehof naar het eigen schoolgebouw aan de Nederlandlaan in het Europakwartier.


"Eerlijk gezegd moest ik in het begin wel eens slikken als ik weer met mijn laarzen in de modder stond", vertelt Yneke Boorsma, directeur van de Europaschool. "Poort was eerst nog zo'n kaal gebied. Nu gaat het leven!"
De Europaschool besteedt veel aandacht aan de basisvakken lezen, schrijven, spellen en rekenen. Structuur en regelmaat staan hoog aangeschreven. Daarnaast biedt de school veel ruimte voor creativiteit en heeft het theater als extra profiel in haar aanbod opgenomen. Boorsma: "Eigenlijk zijn wij een vrij klassieke school als het gaat om onderwijs. Dat geldt bijvoorbeeld voor de klassikale manier van lesgeven. Natuurlijk maken we wel volop gebruik van de moderne middelen zoals het digitale schoolbord."
Net als het Arte College, besteedt de Europaschool naast het basiscurriculum aandacht aan theatervakken. Beide scholen vallen onder het bestuur van de Almeerse Scholen Groep. Tussen de Europaschool en grote zus Arte, wordt een doorlopende leerlijn gevormd waardoor kinderen met creatieve talenten moeiteloos kunnen doorstromen van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. De scholen zijn straks niet meer dan een blok van elkaar verwijderd. www.europaschool.edu.almere.nl.