Even 'proeven' van een internationale les

26 november 2009 08:00

STEDENWIJK - Leerlingen uit de laatste klas van de Letterland International School namen vorige week dinsdag 17 november een kijkje bij de International School Almere. Deze school is gevestigd in het gebouw van het Baken Trinitas Gymnasium aan de Sas van Gentlaan 6. De kinderen, die pas volgend jaar naar de middelbare school gaan, konden hier alvast een aantal proeflessen volgen.


Leerlingen van de laatste klas basisonderwijs staan voor een belangrijke keuze. Welke school kies je als middelbare school? Een belangrijk moment. Daarom volgden de kinderen alvast de kennismakingslessen Humanities, Science en Drama.
Voor Nederlandse leerlingen biedt de International School Almere de 4-jarige bilingual stream. Een uniek 2-talig VWO-programma in een internationale omgeving. De voertaal is Engels en een belangrijk deel van de lessen krijgen de kinderen samen met de leerlingen van de International School. Ook het vak Nederlands wordt gegeven. Voor de 2e fase kiezen de leerlingen voor het IB-diploma, maar ook het reguliere Nederlandse VWO is mogelijk. Door de kleine klassen kan de International School Almere veel individuele aandacht geven.
"Het onderwijs is inderdaad anders dan op de Nederlandse middelbare scholen, veel universeler", zegt directeur Simona Ghizdareanu, zelf van Roemeense afkomst. "Leerlingen van het internationale onderwijs moeten als ze opeens naar bijvoorbeeld New York verhuizen, gewoon verder kunnen. Ook de filosofie van de school is een belangrijke pijler. Begrip voor anderen staat hoog in het vaandel."
Volgend schooljaar verhuist de International School Almere naar een nieuw, duurzaam gebouw in het Cascadepark in Almere Poort. Donderdag 3 december is er een open dag voor ouders, aanvang 19.30 uur. Meer informatie is te vinden op www.internationalschoolalmere.nl.