Even verhuizen…

17 januari 2010 08:00

EUROPAKWARTIER - Leerlingen van De Kleine Wereld zijn afgelopen vrijdag naar hun definitieve locatie in het Europakwartier verhuisd. Samen met directeur Jo Koot ploegden de kinderen door de sneeuw naar de nieuwe locatie aan het Nederlandhof.


Koot: "Met de sneeuw was het lastig om de kar naar het nieuwe, eigen schoolgebouw te duwen." Maar de zeven leerlingen van De Kleine Wereld vonden vrijdagochtend 8 januari het tochtje van de oude locatie aan het Slowakijehof naar het Nederlandhof wel een leuke onderneming. De kinderen droegen hun laatje en tas zelf naar de nieuwe basisschool.

Pionieren in Poort

Dat het nog pionieren in Poort is, beaamt Koot. "Als ik uit het raam kijk van De Kleine Wereld, zie ik een verzorgingsflat. En om ons heen in het Europakwartier is er überhaupt veel hoogbouw. Daar verwacht ik niet zo snel nieuwe leerlingen van." Toch verwelkomt de directeur deze week de achtste leerling. "Heel leuk!" Hij hoopt dat meer Almeerse gezinnen zich binnenkort vestigen in het Europakwartier. Glimlachend: "Er staan nog wat huizen te koop. We hebben een lange adem…"
Voor meer informatie over De Kleine Wereld: directeur Jo Koot: 06-34926351.