Examens en seminar Braziliaans jiu-jitsu

22 oktober 2008 07:00

ALMERE - Bij Kaishin zijn vrijdag 10 oktober de eerste examens voor de jeugd voor het Braziliaans jiu-jitsu afgenomen. De kinderen, die zo hard hebben getraind, konden die dag laten zien wat ze konden. Drie kinderen deden examen voor de hele gele band en zeven kinderen voor de strepen.


Het examen werd afgenomen door Remco van Baardewijk van Team Agua uit Den Haag. Remco is zelf meervoudig Nederlands kampioen, Europees kampioen en pan-am kampioen Braziliaans jiu-jitsu, tevens heeft hij meerdere keren in Brazilië getraind en gevochten. Ook was Yasmin Sewgobind van de Yamasaki Academy aanwezig. Zij heeft meerdere keren in Brazilië getraind en gevochten en is Nederlands-, Europees- en wereldkampioen Braziliaans jiu-jitsu.
De sfeer was geweldig, de kinderen waren best zenuwachtig en langs de kant zaten alle ouders met hun camera’s klaar. De verse gele bandens konden in laatste onderdeel van het examen sparren met Remco, Yasmin en trainer Henk Heneweer van Team Agua/Kaishin.
Nadat het examen voor de kinderen gaf Remco van Baardewijk een seminar/training van anderhalf uur voor de volwassen leden van Kaishin. De laatste dertig minuten werd er gespard, een essentieel onderdeel van het Braziliaans jiu-jitsu. Op deze manier wordt geleerd technieken toe te passen tegen een tegenstander die volledige weerstand biedt.
Braziliaans jiu-jitsu is zeer geschikt voor zelfverdediging voor zowel kinderen als volwassenen. Er wordt op verschillende dagen en locaties in Almere les gegeven, ook in submission grappling.
Neem voor meer informatie contact op met Henk Heneweer, 06-43891044 of mail henk@kaishin.nl. Of kijk op de website: www.kaishin.nl.