Exclusieve singles alleen op 21 april verkrijgbaarDerde Record Store Day in Platenhuis ’t Oor

11 april 2012 05:00

STAD CENTRUM – In Platenhuis ’t Oor aan de Brouwerstraat 10 wordt zaterdag 21 april voor de derde keer de Record Store Day gevierd. Onafhankelijke platenzaken laten op deze dag zien hoe leuk het is om de liefde voor muziek te delen door middel van een aantal activiteiten. ’t Oor is één van de negentig winkels in Nederland die hieraan meedoet.


Speciaal voor Record Store Day wordt er een groot aantal exclusieve singles en lp’s uitgebracht. Deze uitgaven zijn in principe alleen deze dag leverbaar en worden ook niet meer bij geperst. Er zijn bijvoorbeeld releases van de Beatles, Bob Dylan, Bruce Springsteen, Captain Beefheart, Abba, Shocking Blue, Caro Emerald en vele andere bekende en onbekende artiesten. De verkoop van deze exclusieve items begint om 10.00 uur. Iedere klant krijgt deze dag ook nog een unieke vinylsingle van Spinvis cadeau, zolang de voorraad strekt. Daarnaast zal er veel live-muziek te horen zijn, bij mooi weer voor de ingang van het Platenhuis.

Muziek uit tien platenzaken tegelijk

De band Wooden Saints zal tijdens Record Store Day in tien platenzaken tegelijk optreden. De bandleden verdelen zich over tien winkels verspreid door het land. Om precies 12.00 uur zal de single ‘Platypus’ worden ingezet. Het publiek in de platenwinkel waar de drummer staat, zal dus alleen live de drumpartijen horen, maar op de beamer achter hem het hele lied. De muziek loopt niet ‘out-of-sync’. Sound Engineer Jordi Jansen: “Omdat alle audio en video eerst naar een centraal punt wordt gestuurd en daarna pas weer terugkomt, loopt alles sowieso in sync met elkaar. De enige vertraging die kan optreden is tussen wat je live aan bewegingen ziet en wat je ziet en hoort op en uit de geluidsinstallatie en beeldschermen.”
Na het optreden van Wooden Saints volgt om 12.30 uur de Utrechtse band Gem met Maurits Westerik. Om 13.30 uur volgt het optreden van de jonge zangeres/gitariste/componiste Yori Swart.
De dag wordt om 18.00 uur afgesloten met een optreden van de Engelse singer-songwriter Iain Matthews. Zijn optreden vorig jaar in Almere was zo succesvol dat hij graag terug wilde komen. Hij zal ongetwijfeld songs van zijn nieuwste cd ‘In The Now’ spelen.
Tussen de live optredens zal ’s middags muziek gedraaid worden door DJ XL (Jazz Below The Sea) en Veronica DJ Patrick Kicken.