Expositie Kunst is Leuk opent op afspraak

01 maart 2021 11:45

STAD CENTRUM – De expositie Kunst is Leuk in de Schutterstraat gaat vanaf donderdagmiddag 4 maart open op afspraak. Bezoekers zijn met maximaal twee personen tegelijk welkom om de werken van verschillende lokale kunstenaars te bewonderen.

Onder het motto Kunst is Leuker dan Stickers transformeerden de Almeerse kunstenaars Foktje Verhoef en Anke Portier het voormalige Vapiano-pand tot een pop-up expositieruimte. Hiermee willen zij kunst dichter bij de mensen brengen en laten zien dat kunst niet hoogdravend hoeft te zijn, maar ook gewoon leuk is. Na deze eerste pop-up expositie in het pand zullen er wisselende kunstactiviteiten worden georganiseerd in het pand.

De werken die tentoongesteld worden zijn heel divers. Van graffitikunst van Kasper Jongejan, tekeningen van Ko van Velsen en jasjes met gepersonaliseerde kunst van Manpowerr, tot digitale kunst van Burnie1100 en gesproken animaties van kunstcollectief Freymenn. Verder is werk te zien van Trudie Canwood, Mannie Krak en de 16-jarige Nova Eeman, die vorig jaar de Kunstbende Flevoland won in de categorie Expo.

De expositie is op afspraak gratis te bezoeken. Reserveer minimaal 4 uur van te voren via eventbrite.nl een tijdslot van 20 of 30 minuten. Meer informatie: https://ankefoktjetakeover.nl

(Foto: Almere DEZE WEEK)